Käytämme evästeitä parantaaksemme sivujemme toimintaa ja käyttäjäystävällisyyttä. Jatkamalla sivujen selailua muuttamatta asetuksiasi, sallit evästeiden käytön. Lue lisää Sulje

Lainaa netistä

Rahantarve voi joskus yllättää täydellisesti. Tällöin lainaa voidaan tarvita nopeasti. Nopein tapa saada lainaa on hakea sitä netistä.

Netin kautta lainaa haettaessa lainojen ehtoja ja kuluja on helppo vertailla. Lainaa nopeasti tarvittaessa on netin tarjoamat palvelut ehdottomasti paras tapa hakea lainaa.

Lainaa vain kun todella tarvitset sitä

Pikavipit ovat viimeinen keino ottaa lainaa, jos olet tällaisen pakottavan rahan tarpeen edessä. Lainaa kyllä saa netistä, jos raha-asiasi ovat muuten kunnossa, eikä sinulla ole esimerkiksi merkintöjä luottotiedoissasi. Jos tiedät, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti, voit ottaa lainaa tarvitsemaasi kohteeseen.

Lainaa voidaan tarvita johonkin äkilliseen ja yllättävään menoon. Jos tällöin ei esimerkiksi ole säästöjä tai säästöt eivät riitä tarvittuun kohteeseen, voi lainan ottaminen olla ainoavaihtoehto. Onneksi nykyaikana ei tarvitse poistua edes kotoaan hakeakseen lainaa, sillä lainan hakeminen onnistuu myös netin kautta.

Hae lainaa netistä nyt

Kannattaa kuitenkin tutkia eri vaihtoehtoja tarkkaan ennen lopullista valintaa. Ensinnäkin sinun tulee tietää kuinka paljon lainaa tulet tarvitsemaan. Älä ota lainaa yhtään enempää, kuin todella tarvitset, vaikka se saattaakin houkutella. Mieti myös takaisinmaksun aikataulua. Koska pystyt maksamaan lainan takaisin. Kuinka monta lyhennystä sopii tilanteeseesi?

Parasta luonnollisesti olisi, että pystyt maksamaan lainan takaisin mahdollisimman nopeasti. Mitä pidempi laina-aika, sitä suuremmiksi lainan kustannukset kasvavat. Ole rehellinen itsellesi ja mieluummin liian varovainen kuin uhkarohkea lainaa ottaessasi.

Pahin tilanne on se, että joudut niin sanottuun pikavippikierteeseen, eli joudut ottamaan jatkuvasti uuden lainan pystyäksesi maksamaan edellisen lainan takaisin. Jo yksikin tällainen laina toisen lainan maksamiseen on liikaa. Jos olet hakemassa uutta pikalainaa edellisen maksamiseen, pysähdy ja mieti mitä olet tekemässä. Ota yhteyttä paikkakuntasi velkaneuvojaan ja pohtikaa yhdessä miten pääsisit parhaiten eteenpäin. Ehkä tilanteesi ei ole läheskään niin huono kuin olet kuvitellut.

Pikalainoihin ei yleensä tarvita vakuuksia, mutta luottotietojesi tulee luonnollisesti olla kunnossa. Lainan hakeminen netistä voi vaikuttaa joskus liiankin helpolta, mutta lainan antajat tarkastavat hakijoiden taustat niin huolella kuin mahdollista. Jos päädyt pikavipin ottamiseen, on niiden takaisinmaksun aikataulu yleensä muutamasta viikosta korkeintaan puoleen vuoteen, jolloin kulut kasvavat jo huomattaviksi. Kannattaa vertailla vuosikorkoja ja tutkia muiden asiakkaiden kokemuksia.

Mikään ei estä maksamasta lainaa takaisin jo ennen eräpäivää. Jos rahatilanteesi paraneekin yllättäen lainan ottamisen jälkeen, maksa ottamasi laina heti ensimmäisenä pois. Jotkut palvelut saattavat jopa hyvittää asiakasta, jos laina maksetaan takaisin ennen eräpäivää.