Lainaa ilman vakuuksia

Lainaa ilman vakuuksia

Julkaistu: 22.9.2017 Päivitetty: 7.6.2022

Voitko saada lainaa ilman vakuuksia ja takaajia? Kysymys voi tuntua yksinkertaiselta, mutta näin ei kuitenkaan ole. Tämä johtuu muun muassa siitä, että lainaa voi saada monesta eri paikasta.

Voiko lainaa toisaalta saada pankista ilman vakuuksia? Riippuu lainan määrästä. Toisaalta perheenjäseneltä tai ystävältä niin sanotusti epävirallisesti lainatessa, voi lainaa helpostikin saada ilman vakuuksia ja takaajia. Samoin on myös mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja 2024.

Lainaa on siis mahdollista saada ilman vakuuksia myös vuonna 2024. Asunto- tai autolainan saaminen ilman vakuuksia on käytännössä mahdotonta useimmille, mutta lainaa voi saada esimerkiksi useista pikavippejä tarjoavista palveluista.

Monet palvelut vaativat, että lainahakemus tehdään pankkitunnuksilla, mutta useat palvelut vaativat lainan vakuudeksi ainoastaan sen, että sinulla on vakituinen työ. Yleistä on myös se, että sinulla tulee olla tietty ansio esimerkiksi kolmella edellisellä kuukaudella. Kannattaa joka tapauksessa tutustua huolella lainan ehtoihin jo ennen lainahakemuksen tekemistä.

Monesti on tarpeen saada iso laina ilman vakuuksia. Tällaisissa tapauksissa lainaa ei yleensä myönnetä, sillä mitä suurempi laina on, sitä varmemmin luotonantaja vakuuksia vaatii.

Mitä ovat vakuudet?

Vakuuksilla tarkoitetaan omaisuutta, joilla turvataan lainan takaisinmaksu, jos jostain syystä et pysty lainaa maksamaan takaisin rahalla. Juuri tästä syystä pankki vaatii vakuudet ainakin isompiin lainoihin, kuten asunto- ja autolainoihin.

Vakuutena saattaa toimia vaikkapa talletukset, asunto, arvopaperit tai toisen henkilön antama takaus. Vakuus turvaa siis lainan takaisinmaksua. Ilman vakuuksia lainanmyöntäjä ottaisi kohtuuttoman riskin, varsinkin isompien lainojen kohdalla.

Pikavippi ilman vakuuksia heti

Viime vuosina paljon esillä olleet pikavipit ovat monesti olleet saatavilla ilman vakuuksia. Tämä ei välttämättä ole ollut hyvä asia, koska niin paljon ovat ihmiset joutuneet vaikeuksiin pikavippien huikeiden korkojen kanssa, jotka ovat kertaantuneet jos lainaa ei ole pystynyt maksamaan takaisin.

Ehkäpä tällaisissa tilanteissa vakuudet olisivat pelastaneet ihmiset suurimmilta taloudellisilta tappioilta. Jos lainanantaja vaatii lainalle vakuudet, on varmaankin todennäköisempää, että lainanottaja pyrkii maksamaan lainan takaisin sopimuksen mukaan.

Asuntolaina ilman vakuuksia

Asuntolainassa ostettava asunto toimii useimmiten lainan vakuutena, jolloin erillisiä lisävakuuksia ei vaadita. Asunnolla voi vakuuttaa pankista riippuen noin 70-75% asuntolainasta. Useimmilla pankeilla on kuitenkin tietty raja asuntolainalle, jolle ostettava asunto voi toimia vakuutena. Lainan vakuutena voi myös olla vapaa-ajan asunto.

Takaus sopii pienen luoton vakuudeksi tai tarvittaessa suuremman lainan lisävakuudeksi.

Tarvitset lainaa ilman vakuuksia sitten 2000, 10000, 20000, 25000 tai vaikkapa 30000 euroa, kannattaa muistaa että lainojen vakuudet ovat molempien osapuolien parhaaksi. Lainanantaja välttyy siltä riskiltä, ettei saisi myöntämäänsä lainaa takaisin. Toisaalta itse vältyt suuremmilta ongelmista sellaisessa tapauksessa, ettet pysty maksamaan lainaasi takaisin rahalla.

Kulutusluotolla lainaa heti ilman vakuuksia

Suosituin tapa ottaa lainaa ilman vakuuksia on kulutusluotot. Lainan määrät kulutusluotoissa ovat yleensä noin 500 – 10000 euroa. Joistakin palveluista voi lainaa saada jopa 20000, 25000 tai 30000 euroa. Uuden pikavippilain tullessa voimaan, ovat monet palvelut alkaneet tarjoamaan kulutusluottoja, joissa otetaan lainaa tietty summa ja sitä nostetaan tarpeen mukaan omalle tilille.

Oletko sinä hakenut lainaa ilman vakuuksia tai takaajia? Kerro kommenteissa kokemuksesi!

Ei arvioita.

Avatar: Anne Kass
Kirjoittanut: Anne Kass

Haluan auttaa ihmisiä järkevämpään taloudenpitoon. Olen seurannut taloutta jo vuosia, ja kokemusta löytyy niin lainoista kuin sijoittamisesta. Haluan myös jakaa parhaat vinkkini taloudellisesta ahdingosta selviämiseen.

Ei kommentteja