Lainaa

Lainaa ilman luottotietoja

Voiko lainaa saada ilman luottotietoja?

Onko sinulla merkintä luottotiedoissasi? Oletko hakemassa lainaa ilman luottotietoja? Lue nyt artikkelistamme mitä tarkoitetaan luottotiedoilla ja maksuhäiriömerkinnöillä, sekä mikä vaikutus niillä on lainan saantiin – eli voitko saada lainaa ilman luottotietoja.

Merkinnät luottotietoihin, eli maksuhäiriömerkinnät ja muut luottotietomerkinnät, voivat johtua useista eri syistä. Tällainenkaan tilanne ei kuitenkaan ole toivoton lainaa luottotiedottomalle 2019 vuonna tarvittaessa.

Ehdottoman tärkeää on välttää uusien merkintöjen syntyminen, sekä pyrkiä poistamaan vanhoja merkintöjä mahdollisuuksien mukaan.

Lainaa voi toki monista palveluista saada ilman luottotietoja myös vuonna 2019. Täytyy kuitenkin ymmärtää, että suuria summia ei mikään luotonantaja tai pankki ala lainaamaan, jos sinulla on jatkuvia ongelmia raha-asioidesi hoitamisessa.

Mitkä ovat luottotiedot?

Luottotiedot kertovat henkilön taloudellisesta tilasta ja maksykyvystä. Merkintä luottotietoihin tulee, jos henkilöllä on ollut maksuvaikeuksia ja jokin lasku on vaikkapa mennyt ulosottoon asti.

Vaikka sinulla olisi merkintä luottotiedoissasi, voit silti saada lainaa monestakin palvelusta.

Omein luottotietojen tarkistaminen on maksutonta kerran vuodessa. Lisää tietoa tietojen tarkistamisesta löydät muun muassa Takuusäätiön sivulta.

Suomalaisten merkinnät luottotiedoissa ovat olleet kasvussa jo useamman vuoden ajan. Esimerkiksi vuoden 2018 tilastojen mukaan oli Suomessa maksuhäiriömerkintä noin 380 000 henkilöllä. Suuri osa merkinnöistä tulee maksamattomista vuokrista.

Ne selittyvät muun muassa sillä, että vuokra on liiankin helppo jättää maksamatta ajallaan. Jos joutuu puntaroimaan ostaako täytettä tyhjään jääkaappiin vai maksaako vuokran, on vastaus useimmiten helppo. Toisaalta vuokra on yksi suurimmista säännöllisistä menoista, johon raha-asioiden vaikeudet heijastuvat nopeammin kuin pienempiin menoihin.

Maksuhäiriöt Suomessa

Seuraavassa tilastoja maksuhäiriöiden lisääntymisestä Suomessa. (Lähde: Asiakastieto Group 11.1.2019). Taulukossa on uudet maksuhäiriömerkinnät henkilöille vuosittain ja maksuhäiriöisten henkilöiden kokonaismäärä.

VuosiHenkilöitä, joilla maksuhäiriöUusia merkintöjä
2009305 000645 000
2010319 0001 151 000
2011327 0001 460 000
2012346 0001 703 000
2013360 0001 766 000
2014367 0001 479 000
2015370 0001 474 000
2016373 0001 493 000
2017374 0001 649 000
2018382 0001 568 000

Näin vältät merkinnän luottotietoihin

  • Tee ostoksia vain todelliseen tarpeeseen
  • Varmista, että voit 100%:n varmasti maksaa laskusi ajallaan
  • Vältä tekemästä ostoksia osamaksulla — ne kertaantuvat yllättävästi
  • Huolehdi että maksat perintäkirjeet ja muistutuslaskut välittömästi!
  • Jos et pysty maksamaan laskua, ota yhteyttä velkojaan ja sovi maksujärjestelystä
  • Älä ota uutta lainaa maksaaksesi vanhoja lainoja pois

Lainaa ilman luottotietoja on ehkä hieman väärin muotoiltu määrite. Luottotietoja ei voi menettää, vaan luottotiedot ovat jokaisella henkilöllä. Parempi määritelmä olisi ehkäpä lainaa henkilölle, jolla on merkintä luottotiedoissa. Omien lainojen järjestely yhdeksi isommaksi lainaksi pienempine kuluineen on yksi vaihtoehto helpottaa omaa tilannetta.

Luottotiedot on laissa määritelty termi, mihin vaikuttaa henkilön mahdolliset ongelmat maksukyvyssä. Luottotietoja käyttävät erilaiset tahot esimerkiksi henkilön hakiessa lainaa. Laissa on myös määritelty minkälaisiin tarkoituksiin eri tahot voivat luottotietoja käyttää. Yksityishenkilöiden luottotietoja rekisteröi Suomen Asiakastieto Oy.

Luottotiedot takaisin

Merkintä luottotiedoista voidaan poistaa 2 – 4 vuoden kuluttua merkinnästä. Aikaa voi lyhentää mikäli maksaa lainan takaisin. Toisaalta jos ensimmäisen merkinnän jälkeen tulee uusia merkintöjä, voi aika pidentyä huomattavasti.

Luottotietoihin voi tulla merkintä muun muassa, jos kulutusluoton maksu on myöhässä yli 60 päivää, olet velkajärjestelyssä tai ulosotossa. Kulutusluotto voi olla esimerkiksi osamaksulla tehty hankinta tai luottokortin lasku.

Henkilölle lähetetään aina tieto, kun luottotietoihin tulee merkintä. Merkintä voi tarkoittaa muun muassa sitä, että menetät luottokorttisi.

Monesti et voi myöskään tehdä hankintoja osamaksulla ilman luottotietoja. Lisäksi uuden luoton saaminen vaikeutuu huomattavasti.

Lisäksi monet vuokranantajat tarkistavat luottotiedot potentiaalisilta vuokralaisilta. Myös työnantaja voi tarkistaa luottotietosi hakiessasi työpaikkaa. Vakuutusyhtiöt tarkistavat myös luottotiedot, mutta voivat hylätä hakemuksesi luottotietoihisi perustuen vain vapaaehtoisten vakuutusten kohdalla.

Luottotietojen tarkistus

Lue oppaastamme miten tarkistat luottotietosi ilmaiseksi suosituimmissa palveluissa.

Luottotietojen tarkistaminen ilmaiseksi →

Mistä rahaa ilman luottotietoja?

Oletko niin sanotusti menettänyt luottotietosi, eli luottotietoihisi on tullut merkintä maksuhäiriöstä? Jos olet hakemassa isompaa lainaa ilman luottotietoja, voi olla että joudut pettymään.

Niin sanotut perinteiset pankit eivät todennäköisesti myönnä sinulle lainaa, koska he haluavat olla täysin varmoja, että pystyt maksamaan lainaa takaisin sovitun maksuohjelman mukaisesti.

Pikavippiä voi hakea kuka tahansa, usein myös ilman luottotietoja. Pikavippejä hakiessa ei tarvitse myöskään käydä henkilökohtaisesti asioimassa, vaan lainan hakeminen onnistuu netistä tai tekstiviestillä.

Suurin osa pikavippejä tarjoavista yrityksistä vaatii kuitenkin 18-vuoden iän ja jos lainaa haetaan netistä, vaaditaan verkkopankkitunnukset. Pikavippi kuitenkin mahdollistaa sen, että voit saada lainaa ilman luottotietoja.

Jos luottotiedoissasi on useita merkintöjä pidemmältä ajalta, on lainan saaminen todella hankalaa. Pikavippiyrityksetkin tarkistavat lähes poikkeuksetta hakijan luottotiedot. Toisaalta henkilökohtainen käynti pankissa voi auttaa lainan saamiseen omasta pankista.

Luottotiedottomalle omien lainojen järjestely ja kokonaiskuvan hahmottaminen ovat äärimmäisen tärkeää.

Varma tapa saada lainaa, tai ainakin pystyä hakemaan sitä, ilman luottotietoja on odottaa, että maksuhäiriömerkintä poistuu luottotietorekisteristä. Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotietorekisterissä 2 – 4 vuotta riippuen tuomiosta ja siitä tuleeko merkintöjä useita. Järjestelylaina luottotiedottomalle on yksi vaihtoehto selvitä tilanteesta.

Lainaa pankista ilman luottotietoja

Asuntolainan, autolainan tai muun lainan hakeminen pankista on mahdollista vaikka sinulla olisi merkintöjä luottotiedoissasi. Valmistaudu kuitenkin perustelemaan miksi luottotietoihisi on tullut merkintä ja vakuuttamaan pankki, että maksat lainan takaisin ajallaan.

Pankkeja ei välttämättä kiinnosta niinkään vanhat merkinnät luottotiedoissa, vaan enemmänkin asiakkaan nykyinen maksukyky ja maksusuunnitelman realistisuus.

Todennäköisyys saada lainaa ilman luottotietoja nousee, jos asiakas saa hakemuksensa tueksi takaajan tai pystyy muulla tavalla vakuuttamaan lainansa.

Pikavippi ilman luottotietoja

Haettaessa lainaa luottotiedottomalle kokemuksia voi kertyä useasta eri luotonantajasta, ennen kuin lainan saaminen on mahdollista.

Pikavippiä voi toki hakea ilman luottotietoja. Kannattaa kuitenkin ennen hakemusten lähettämistä tarkastaa kyseisen luotonantajan ehdot lainan myöntämiselle. Suuri osa ei myönnä edes pikavippiä ilman luottotietoja, etkä siis voi saada rahaa netistä ilman luottotietoja.

Luottotiedot antavat tietoa henkilön raha-asioiden hoidosta.

Jos luottotiedoissasi on merkintä, voit silti saada kohtalaisia summia lainaa monestakin palvelusta. Pohdi kuitenkin tarkkaan ennen lainan ottamista, onko se todella tarpeellinen ja pakollinen elämäntilanteessasi.

Uudesta lainasta voi aiheutua myös entistä suurempia ongelmia ja lisää merkintöjä luottotietoihin. Muista myös, että mitä pienemmän lainan otat, sitä suurempi on lainan todellinen vuosikorko.

Kannattaa myös kilpailuttaa laina ja pyytää tarjouksia myös muista, kuin juuri siitä omasta pankista.

Jo vuonna 2013 tuli voimaan laki, jonka suunnitellut vaikutukset eivät kuitenkaan merkittävästi hillinneet pikavippien ottamista. Uusi laki joka tulee mahdollisesti voimaan vuonna 2019 toisi korkokaton myös yli 2000 euron pikavipeille. Aiempi asetus koski ainoastaan alle 2000 euron pikavippejä. Tällöin luotonantajat alkoivat tarjoamaan niin sanottuja joustoluottoja, joiden limiitti oli hieman yli 2000 euroa.

Monet pikalainoja tarjoavat palvelut myöntävät lainoja ilman luottotietoja. Monesti lainan määrä on kuitenkin rajoitettu, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä.

Pikavippien vertailu

Katso Krediitin pikavippivertailu 2019 ja löydä paras pikavippi juuri sinun tilanteeseen.

Pikavippivertailu →

Jos rahatilanteesi on todella vaikea, etkä pysty ottamaan lainaa vaikka se tulisi tarpeeseen, ota yhteyttä paikkakuntasi velkaneuvojaan. Yrittäkää yhdessä selvittää tilanteesi ja selvittää vaikea rahatilanteesi.

Luottotiedot menettänyt henkilö ei ole siis pankin silmissä kovinkaan houkutteleva asiakas. Pankit eivät kuitenkaan ole ainoita paikkoja, joista voit lainaa hakea. Kulutusluottoja saa monista pienemmistä toimijoista.

Pikavippi voi olla kirosana monelle, mutta jos on sataprosenttisen varma, että kykenee maksamaan pikavipin ajallaan takaisin, ei pikavippi välttämättä ole poissuljettu vaihto saada lainaa ilman luottotietoja. Pikavippi luottotiedottomalle on siis hyvinkin mahdollista.

Voinko saada lainaa ilman luottotietoja?

Lainan saaminen ilman luottotietoja riippuu myös muista tekijöistä. Jos taloudelliset ongelmasi ovat todistetusti jo historiaa, voi lainanantaja suhtautua hakemukseesi huomattavasti myönteisemmin. Tällaisessa tapauksessa auttaa vielä erityisesti se, jos sinulla on vakituinen työ.

Luottotietoihin voi tulla merkintä kenelle tahansa. Syynä voi olla vaikkapa sairaus tai muu vastaava tekijä, minkä takia raha-asioiden hoitaminen on jäänyt toissijaiseksi huoleksi.

Ilman luottotietoja lainan hakeminen tulee kysymykseen vain, jos tarve lainalle on akuutti ja todellinen. Jos luottotiedoissa on merkintä, kannattaa välttää kaikenlaisia turhia hankintoja, eikä varsinkaan kannata ottaa uutta lainaa turhiin hankintoihin.

Tärkeintä on siis välttää uusien maksuhäiriömerkintöjen syntyminen, sekä mahdollisuuksien mukaan hankkiutua eroon olemassa olevista merkinnöistä.

Lainaa luottotiedottomalle kokemuksia

Onko sinulla kokemuksia luottotietojen menettämisestä ja lainan hakemisesta ilman luottotietoja? Kerro kommenteissa kokemuksesi aiheesta. Kaikki kokemukset ovat tervetulleita. Kerro esimerkiksi oletko turvautunut ulkopuoliseen apuun selvitäksesi maksuhäiriömerkintöjen aiheuttamista ongelmista.

Hyödyllisiä linkkejä

4,5 (2 arviota)

Ei kommentteja