Merkintä luottotietoihin voi tulla useista eri syistä. Joskus elämäntilanne voi olla niin vaikea, että raha-asioista huolehtiminen jää taka-alalle. Tällainenkaan tilanne ei kuitenkaan ole toivoton lainaa luottotiedottomalle 2018 vuonna tarvittaessa. Lue artikkelistamme voitko saada lainaa ilman luottotietoja.

Lainaa voi monista palveluista saada ilman luottotietoja myös vuonna 2018. Täytyy kuitenkin ymmärtää, että suuria summia ei mikään palvelu ala lainaamaan, jos sinulla on ollut ongelmia raha-asioidesi hoitamisessa.

Jos luottotiedoissasi on merkintä, voit silti saada kohtalaisia summia lainaa monestakin palvelusta. Pohdi kuitenkin tarkkaan ennen lainan ottamista, onko se todella tarpeellinen ja pakollinen elämäntilanteessasi.

Uudesta lainasta voi aiheutua myös entistä suurempia ongelmia ja lisää merkintöjä luottotietoihin. Muista myös, että mitä pienemmän lainan otat, sitä suurempi on lainan todellinen vuosikorko.

Kannattaa myös kilpailuttaa laina ja pyytää tarjouksia myös muista, kuin siitä omasta pankista. Jo vuonna 2013 tuli voimaan laki, jonka suunnitellut vaikutukset eivät kuitenkaan merkittävästi hillinneet pikavippien ottamista.

Luottotiedot

Luottotiedot kertovat henkilön taloudellisesta tilasta ja maksykyvystä. Merkintä luottotietoihin tulee, jos henkilöllä on ollut maksuvaikeuksia ja jokin lasku on vaikkapa mennyt ulosottoon asti.

Vaikka sinulla olisi merkintä luottotiedoissasi, voit silti saada lainaa monestakin palvelusta.

Pikalaina ilman luottotietoja

Monet pikalainoja tarjoavat palvelut myöntävät lainoja ilman luottotietoja. Katso Krediitin pikavippivertailu 2018 ja löydä paras vaihtoehto.

Jos rahatilanteesi on todella vaikea, etkä pysty ottamaan lainaa vaikka se tulisi tarpeeseen, ota yhteyttä paikkakuntasi velkaneuvojaan. Yrittäkää yhdessä selvittää tilanteesi ja selvittää vaikea rahatilanteesi.

Mistä rahaa ilman luottotietoja?

Pikavippiä voi kuka tahansa hakea ilman luottotietoja. Pikavippejä hakiessa ei tarvitse myöskään käydä henkilökohtaisesti asioimassa, vaan lainan hakeminen onnistuu netistä tai tekstiviestillä.

Suurin osa pikavippejä tarjoavista yrityksistä vaatii kuitenkin 18-vuoden iän ja jos lainaa haetaan netistä, vaaditaan verkkopankkitunnukset. Pikavippi mahdollistaa siis, että saat lainaa ilman luottotietoja.

Jos luottotiedot on menetetty, on lainan saaminen todella hankalaa. Pikavippiyrityksetkin tarkistavat lähes poikkeuksetta hakijan luottotiedot. Toisaalta henkilökohtainen käynti pankissa voi auttaa lainan saamiseen omasta pankista.

Valmistaudu kuitenkin perustelemaan miksi luottotietoihisi on tullut merkintä ja vakuuttamaan pankki, että maksat lainan takaisin ajallaan.

Pankkeja ei välttämättä kiinnosta niinkään vanhat merkinnät luottotiedoissa, vaan enemmänkin asiakkaan nykyinen maksukyky ja maksusuunnitelman realistisuus. Todennäköisyys saada lainaa ilman luottotietoja nousee, jos asiakas saa hakemuksensa tueksi takaajan tai pystyy muulla tavalla vakuuttamaan lainansa.

Toinen tapa saada lainaa ilman luottotietoja on odottaa, että maksuhäiriömerkintä poistuu luottotietorekisteristä. Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotietorekisterissä 2 – 4 vuotta riippuen tuomiosta ja siitä tuleeko merkintöjä useita.

Näin vältät merkinnän luottotietoihin

  • Tee ostoksia vain todelliseen tarpeeseen
  • Varmista, että voit 100%:n varmasti maksaa laskusi ajallaan
  • Vältä tekemästä ostoksia osamaksulla — ne kertaantuvat yllättävästi
  • Huolehdi että maksat perintäkirjeet ja muistutuslaskut välittömästi!
  • Jos et pysty maksamaan laskua, ota yhteyttä velkojaan ja sovi maksujärjestelystä

Lainaa ilman luottotietoja on ehkä hieman väärin muotoiltu määrite. Luottotietoja ei voi menettää, vaan luottotiedot ovat jokaisella henkilöllä. Parempi määritelmä olisi ehkäpä lainaa henkilölle, jolla on merkintä luottotiedoissa.

Luottotiedot on laissa määritelty termi, mihin vaikuttaa henkilön mahdolliset ongelmat maksukyvyssä. Luottotietoja käyttävät erilaiset tahot esimerkiksi henkilön hakiessa lainaa. Laissa on myös määritelty minkälaisiin tarkoituksiin eri tahot voivat luottotietoja käyttää. Yksityishenkilöiden luottotietoja rekisteröi Suomen Asiakastieto Oy.

Oletko niin sanotusti menettänyt luottotietosi, eli luottotietoihisi on tullut merkintä maksuhäiriöstä? Jos olet hakemassa lainaa ilman luottotietoja, voi olla että joudut pettymään. Perinteiset pankit eivät ainakaan myönnä sinulle lainaa, koska he haluavat olla varmoja, että pystyt maksamaan lainaa takaisin sovitun maksuohjelman mukaisesti.

Pikavipit ilman luottotietoja

Luottotiedot menettänyt henkilö ei ole siis pankin silmissä kovinkaan houkutteleva asiakas. Pankit eivät kuitenkaan ole ainoita paikkoja, joista voit lainaa hakea. Kulutusluottoja saa monista pienemmistä toimijoista.

Pikavippi voi olla kirosana monelle, mutta jos on sataprosenttisen varma, että kykenee maksamaan pikavipin ajallaan takaisin, ei pikavippi välttämättä ole poissuljettu vaihto saada lainaa ilman luottotietoja. Pikavippi luottotiedottomalle on siis hyvinkin mahdollista.

Mistä lainaa luottotiedottomalle henkilölle?

Lainan saaminen ilman luottotietoja riippuu myös muista tekijöistä. Jos taloudelliset ongelmasi ovat todistetusti jo historiaa, voi lainanantaja suhtautua hakemukseesi huomattavasti myönteisemmin. Tällaisessa tapauksessa auttaa vielä erityisesti se, jos sinulla on vakituinen työ.

Luottotietoihin voi tulla merkintä kenelle tahansa. Syynä voi olla vaikkapa sairaus tai muu vastaava tekijä, minkä takia raha-asioiden hoitaminen on jäänyt toissijaiseksi huoleksi.

Ilman luottotietoja lainan hakeminen tulee kysymykseen vain, jos tarve lainalle on akuutti ja todellinen. Jos luottotiedoissa on merkintä, kannattaa välttää kaikenlaisia turhia hankintoja, eikä varsinkaan kannata ottaa uutta lainaa turhiin hankintoihin.

Luottotiedot takaisin

Merkintä luottotiedoista voidaan poistaa 2-5 vuoden kuluttua merkinnästä. Aikaa voi lyhentää mikäli maksaa lainan takaisin. Toisaalta jos ensimmäisen merkinnän jälkeen tulee uusia merkintöjä, voi aika pidentyä huomattavasti.

Luottotietoihin voi tulla merkintä muun muassa, jos kulutusluoton maksu on myöhässä yli 60 päivää, olet velkajärjestelyssä tai ulosotossa. Kulutusluotto voi olla esimerkiksi osamaksulla tehty hankinta tai luottokortin lasku.

Henkilölle lähetetään aina tieto, kun luottotietoihin tulee merkintä. Merkintä luottotietoihin tarkoittaa muun muassa, että voit menettää luottokorttisi, uuden luoton saanti vaikeutuu huomattavasti, etkä voi tehdä hankintoja osamaksulla.

Lisäksi monet vuokranantajat tarkistavat luottotiedot potentiaalisilta vuokralaisilta. Myös työnantaja voi tarkistaa luottotietosi hakiessasi työpaikkaa. Vakuutusyhtiöt tarkistavat myös luottotiedot, mutta voivat hylätä hakemuksesi luottotietoihisi perustuen vain vapaaehtoisten vakuutusten kohdalla.

Luottotietojen tarkistus

Omien luottotietojen tarkistus on mahdollista maksutta kerran vuodessa. Luottotiedot voi tarkistaa Suomen Asiakastieto Oy:ltä. Jos sinulla on tarvetta tarkistaa luottotietosi useammin, kuin kerran vuodessa, maksaa tarkistus 15€ kerralta. Internetissä tarkistus onnistuu osoitteessa https://www.asiakastieto.fi/omatieto/fi.

Vuoden 2017 tilastojen mukaan oli Suomessa maksuhäiriömerkintä noin 350 000 henkilöllä. Suuri osa merkinnöistä tulee maksamattomista vuokrista. Ne selittyvät muun muassa sillä, että vuokra on liiankin helppo jättää maksamatta ajallaan. Jos pitää puntaroida ostaako täytettä tyhjään jääkaappiin vai maksaako vuokran, on vastaus useimmiten helppo.

Onko sinulla kokemuksia luottotietojen menettämisestä ja lainan hakemisesta ilman luottotietoja? Kerro kommenteissa kokemuksesi aiheesta.

Ei kommentteja


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.