Pikavipit

Julkaistu: 27.9.2017 Päivitetty: 8.2.2021

Pikavipit ovat yleistyneet viime vuosina huikeasti. Samalla se tarkoittaa sitä, että tarjolla on monenlaisia pikavippejä tarjoavia palveluja. Juuri sen oikean palvelun löytäminen voikin olla yllättävän vaikeaa.


Tälle sivustolle olemmekin koonneet ainoastaan tunnetuimmat ja luotetuimmiksi todetut pikavippipalvelut. Yrityksiä voit vertailla kokoamassamme lainavertailussa.

Pikavipin hakeminen

Pikavipin hakeminen tapahtuu yleisimmin verkkosivuston kautta pankkitunnuksilla varmistaen. Toinen vaihtoehto on tekstarivarmistus, joka on kuitenkin maksullista. Hakemus kannattaa tehdä internetissä jo senkin takia, että siitä ei tule kuluja vaikka hakemuksesi hylättäisiin, toisin kuin tekstarihakemuksta käyttämällä.

Paras neuvo pikavippiä haettaessa on se, että kannattaa luottaa tunnettuun ja luotettavaan palveluun. Tällaisia ovat esimerkiksi kaikki tällä sivustolla esitellyt palvelut.

Uusien pikavippipalveluiden on jopa väitetty vain rahastavan tekstiviestihakemuksien maksuilla, eikä oikeasta myöntävän vippiä kuin erittäin harvoin.

Kun olet valinnut palvelun, mistä aiot vippiä hakea, kannattaa lukea useammaltakin keskustelupalstalta kyseisestä yrityksestä. Näin voit olla entistä varmempi, että valitsemasi palvelu on kaikin puolin luotettava.

Muista ainakin seuraavat seikat

Muista tarkistaa aina valitsemasi pikavippipalvelun ehdot ja muut tärkät tiedot. Jos tiedoissa on mielestäsi virheitä tai jokin hyväksi todettu palvelu puuttuu, voit ilmoittaa siitä meille palautelomakkeemme kautta.

Pikavippi on lyhytaikainen laina, jonka myöntämiseen ei vaadita vakuita. Pikavipin hakeminen edellyttää yleensä Suomen kansalaisuutta, normaalisti vähintään 18 vuoden ikää, suomalaista pankkitiliä ja julkista matkapuhelinliittymää. Ennen lainan myöntämistä myös luottotiedot tutkitaan.

Pikavipeillä velkakierteeseen

Jos jostain syystyä pikavipin takaisinmaksu ei onnistu ajallaan, ovat monet ottaneet uuden pikavipin edellisen kuittaamiseen. Tällainen toiminta ei missään nimessä kannatta, sillä se johtaa päättymättömään velkakierteeseen, josta tulee huomattavia kuluja lainaajalle. Jos alkaa näyttää siltä, että vipin takaisinmaksu ei onnistu, kannattaa ottaa rehellisesti yhteyttä vipin tarjonneeseen yritykseen ja yrittää sopia uudesta maksuaikataulusta.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi tunnetaan myös muun muassa nimillä tekstarivippi, pikaluotto ja pikalaina. Pikavipit voivat tulla ajankohtaiseksi tilanteessa, jossa rahantarve on akuutti, eikä lainaa pystytä tai haluta ottamaan perinteisestä pankista. Pikavippiä ottaessa kannattaa kuitenkin olla täysin varma, että sen pystyy maksamaan ajallaan takaisin, mutten korkokertymä saattaa muodostua kestämättömäksi.

Pikavippi on siis nopeasti saatava laina, jonka korko on huomattavasti perinteisiä lainoja korkeampi. Pikavippejä tarjoavat yritykset ovat olleet runsaasti julkisuudessa ja niille onkin säädetty uusia sääntöjä hillitsemään kilpailua asiakkaista.

Katso kaikki pikavipit taulukoituna tai pikavippivertailu 2024 ja löydä Suomen halvin pikavippi.

Ei arvioita.

Avatar: Krediitti.com
Kirjoittanut: Krediitti.com

Krediitti.comin ylläpito hallitsee talousasioiden lisäksi myös erilaisten työkalujen kehittämisen. Näitä ovat muun muassa sivustomme erilaiset laskurit. Kokemusta löytyy myös yritystoiminnasta ja markkinoinnista. Lähetä palautetta ylläpidolle palautelomakkeemme kautta tai suoraan sähköpostilla. Linkit löydät sivun alalaidasta.

Ei kommentteja