Luottotietojen tarkistaminen ilmaiseksi

Luottotietojen tarkistaminen ilmaiseksi

Julkaistu: 21.1.2019 Päivitetty: 5.9.2022

Merkintä luottotiedoissa on yhä usemmalla suomalaisella. Omien luottotietojen tarkistaminen on siis monille tarpeen. Lue ohjeemme, miten saat tarkistettua omat luottotiedot ilmaiseksi.

Luottotietoja hallinnoi Suomessa useita toimijoita. Suurimmat niistä ovat Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode Oy. Luottotietojen tarkistus ilmaiseksi on lain mukaan mahdollista kerran vuodessa. Jos sinulla on tarvetta usemmalle tarkistukselle, joudut maksamaan niistä palveluiden hinnastojen mukaisesti.

Palveluiden kautta voit tarkistaa mistä ja milloin sinulle on tullut merkintöjä. Lisäksi näet päivämäärän milloin merkinnät on lisätty, sekä milloin ne poistuvat rekisteristä. Merkintöjen voimassaoloaika on yleensä 2 – 4 vuotta.

Voiko lainaa saada ilman luottotietoja?

Lue oppaamme luottotiedoista, miten vältät uudet merkinnät, sekä miten voit hakea lainaa.

Lainaa ilman luottotietoja →

Tarkistaminen Suomen Asiakastiedon palvelussa

Suomen Asiakastiedon kautta omien luottotietojen tarkistaminen on mahdollista Omatieto-palvelussa. Omien tietojen tarkistaminen maksaa 19,95 euroa kerralta. Tarkistus onnistuu osoitteessa https://www.asiakastieto.fi/omatieto/fi.

Avattuasi sivun, klikkaa ”Minun luottotietoni” linkkiä ja seuraa ohjeita. Henkilötietojen varmistamiseksi palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla.

Suomen Asiakastieto

Suomen Asiakastiedon Omatieto-palvelussa voit tarkistaa omat luottotiedot, maksuhäiriömerkinnät, sekä niiden vanhenemisajat.

Omatieto-palveluun →

Tarkistuksen voi maksaa luottokortilla, verkkopankissa tai laskulla. Saatuasi raportin kannattaa se tallentaa omalle koneelle mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Omatieto-palvelussa on mahdollista myös tarkistaa muiden luottotiedot 21,20 euron hintaan. Muiden luottotietojen tarkistaminen on tarpeellista lähinnä asuntoa vuokratessa tai auto myydessä. Näin voidaan varmistua, ettei henkilöllä ole ollut maksuongelmia.

Tarkistaminen Bisnoden palvelussa

Bisnoden kautta tarkistaminen on kerran 12 kuukaudessa ilmaista – kuten laki määrää. Jos joudut tarkistamaan tietoja useammin, maksaa se artikkelin julkaisun hetkellä 9,90 euroa.

Näin tarkistat  luottotietosi Bisnoden MyBisnode-palvelussa:

  1. Mene osoitteeseen https://finland.bisnode.fi/mybisnode/
  2. Klikkaa Siirry palveluun tästä -linkkiä.
  3. Tunnistaudu pankkitunnuksillasi.
  4. Maksa raportti ja tallenna se koneellesi.

Huomaa, että Bisnoden kautta tarkistamisen voi maksaa ainoastaan verkkopankissa. Muista myös ladata raportti heti talteen, sillä se on saatavilla vain 24 tuntia maksamisen jälkeen.


Oletko sinä tarkistanut luottotietojasi kyseisistä palveluista. Onnistuiko omien luottotietojen tarkistus ilmaiseksi? Kirjoita kommentteihin kokemuksesi.

5.0 (1 arvio)
Avatar: Anne Kass
Kirjoittanut: Anne Kass

Haluan auttaa ihmisiä järkevämpään taloudenpitoon. Olen seurannut taloutta jo vuosia, ja kokemusta löytyy niin lainoista kuin sijoittamisesta. Haluan myös jakaa parhaat vinkkini taloudellisesta ahdingosta selviämiseen.

Ei kommentteja