Kotisivut yritykselle

Kotisivut yritykselle

Julkaistu: 27.9.2017 Päivitetty: 7.6.2022

Kotisivut ovat yrityksen kasvot internetissä, joten niiden rooli on merkittävä yrityksen markkinoinnissa ja toiminnan kehittämisessä. Parhaimmillaan hyvät kotisivut auttavat yritystä kasvattamaan myyntiään merkittävästi.

Kotisivut ovat yritykselle yksi nykyaikaisen markkinoinnin tärkeimmistä välineistä. Kotisivujen hankintaan kannattaakin panostaa, sillä niistä maksettu hinta maksaa itsensä lähes takuuvarmasti takaisin.

Artikkeleiden aiheet liittyvät kotisivujen hankinnan eri vaiheisiin, sekä siihen mitä seikkoja tulee ottaa huomioon kotisivujen suunnittelijaa valitessa.

Laadukkaat kotisivut tuovat lisää myyntiä yritykselle

Käytännössä on suuri ero millaiset kotisivut yrityksellä on. Laadukkaat kotisivut parantavat yrityksen mainetta ja lisäävät myyntiä.

Tuotteita myyvälle yritykselle voi verkkokaupan perustaminen olla järkevää. Verkkokaupalla voi olla jopa dramaattinen vaikutus yrityksen toimintaan.

Palveluita myyvälle yritykselle on tärkeää näkyä hakukoneiden tulossivuilla. Kun potentiaalinen asiakas hakee vaikkapa parturia kotipaikkakunnaltaan, tulossivun kärkisija on todella arvokas yritykselle. Hakukoneoptimointi pyrkii nostamaan kotisivut kärkeen halutuilla hakusanoilla.

Hakukonenäkyvyys on toki tärkeää tuotteita myyvälle yrityksellekin. Hakukoneiden tulossivujen kärkisijat myytävien tuotteiden nimillä voivat olla todella arvokkaita.

Seuraavassa muutamia ehtoja, jotka laadukkaat kotisivut yritykselle täyttävät:

Löydettävyys

Yritykselle ei ole mitään hyötyä kotisivuista, joilla ei käy ketään. Laadukkaat kotisivut löytyvät hakukoneen kautta ja vieläpä niillä hakusanoilla, jotka liittyvät yritykseen ja sen tuotteisiin tai palveluihin.

Helppokäyttöisyys

Helppokäyttöisyys on yksi laadukkaiden kotisivujen peruspilareista. Käyttäjän tulee löytää hakemansa tieto vaivattomasti ja sivujen selailu tulee olla mahdollisimman helppoa.

Myös sisällönhallinan tulisi olla mahdollisimman helppoa. Esimerkiksi suositussa WordPressissä sisällönhallinta on tehty helpoksi jopa aloittelijoille.

Ajantasaisuus

Vanhentunut tieto tai päivittämättömät kotisivut saattavat jopa viestiä, että yritys ei enää ole toiminnassa.

Ammattimainen ulkoasu

Jokaisella yrityksellä on tietty luonne. Jos halutaan pitää sitä yllä myös kotisivujen avulla, tulee kotisivujen viestiä yrityksen omaa luonnetta.

Informatiivisuus

Sivuston tulee antaa vierailijalleen se tieto, mitä hän on tullut hakemaan. On se sitten aukioloajat, jonkin tietyn tuotteen hinta tai vaikkapa yhteystiedot.

Sisällön laadukkuus

Sivuston ulkoasulla on suuri merkitys yrityksen kuvan muodostumisessa. Huonolaatuiset kuvat ja suttuiset graafiset elementit eivät varmasti anna hyvää kuvaa yrityksestä. Myös tekstisisällön tulee olla laadukasta ja selkeää.

Kotisivujen merkitys yritykselle

Kuten mainittua laadukkailla kotisivuilla voi olla dramaattinen merkitys yrityksen toimintaan. Kotisivujen lisäksi kannattaa panostaa sosiaaliseen mediaan. Pieni ajallinen panostus sosiaaliseen mediaan voi kotisivujen ohella auttaa myynnin kasvattamisessa ja tunnettuuden lisäämisessä.

Merkitys on erityisen suuri aloittelevalle yritykselle. Kotisivujen avulla uusi yritys voi tehdä itseään tunnetuksi, saada toimintansa hyvälle alulle ja jopa erottua kilpailijoistaan.

Ei arvioita.

Avatar: Krediitti.com
Kirjoittanut: Krediitti.com

Krediitti.comin ylläpito hallitsee talousasioiden lisäksi myös erilaisten työkalujen kehittämisen. Näitä ovat muun muassa sivustomme erilaiset laskurit. Kokemusta löytyy myös yritystoiminnasta ja markkinoinnista. Lähetä palautetta ylläpidolle palautelomakkeemme kautta tai suoraan sähköpostilla. Linkit löydät sivun alalaidasta.

Ei kommentteja