Ansaitse rahaa netistä

Ansaitse rahaa netistä

Julkaistu: 21.9.2017 Päivitetty: 20.10.2022

Rahaa voi nykyään ansaita mitä erilaisimmilla tavoilla. Netin tullessa käytännössä kaikkien saataville ovat myös keinot ansaita rahaa netistä lisääntyneet. Miten rahaa sitten voi netissä ansaita?

Vastauksia edellä esitettyyn kysymykseen on monia. Jos esimerkiksi olet hyvä kirjoittamaan, voit aloittaa oman blogin, jota päivität vaikkapa pari kertaa viikossa.

Blogisi aihepiiristä kiinnostuneita voi olla jopa tuhansia. Jos saat tästä tuhannen ihmisen joukosta muutamia satoja säännöllisiä lukijoita, voit tienata blogisi avulla selvää rahaa.

Blogiin voidaan lisätä mainoksia, jotka saattavat kiinnostaa vierailijaa ja kun hän klikkaa mainosta, tienaat jonkun tietyn summan rahaa.

Tässä artikkelissa kerromme, miten tienata rahaa netissä. Lue artikkeli loppuun ja tienaa rahaa netissä vinkeillämme!

Miten voit tienata rahaa netistä?

Bloggaamisella ja tubettamalla joudut aloittamaan puhtaalta pöydältä, eli matka todelliseen rahan ansaitsemiseen voi olla pitkä.

Myös kumppanuusmarkkinoinnin aloittaminen nollasta on työlästä, etenkin jos sinulla ei  ole jo kokemusta verkkosivujen tekemisestä.

Monesti näitä ansaitsemistapoja yhdistellään. Bloggaajalla voi olla myös YouTube-kanava. Lisäksi hän voi  tehdä kumppanuusmarkkinointia blogissaan ja hänellä voi olla yhteistyökumppaneita eli mainostajia videoillaan.

Rahaa voi myös tehdä monella muulla tavalla. Jos omaat jonkin taidon, jonka avulla pystyt myymään jotakin tuotetta netin kautta, on sen avulla mahdollista ansaita rahaa. Esimerkiksi monet valokuvaajat myyvät kuviaan lukuisten kuvapankkien kautta. Suosittuja kuvapankkeja ovat esimerkiksi Shutterstock, Fotolia ja iStockphoto.

Toinen mahdollisuus voisi olla verkkosivustojen ulkoasujen eli teemojen suunnittelu. On olemassa monia palveluita, joissa on mahdollista myydä suunnittelemiaan ulkoasuja. Suurin ja suositelluin on ThemeForest, jossa suosituimmat suunnittelijat tienaavat kymmeniä tuhansia euroja kuukaudessa.

Valmiiden kauppapaikkojen sijaan osaava web-suunnittelija voi myös perustaa oman verkkokaupan, jossa myy suunnittelemiaan teemoja vaikkapa WordPressiin.

Netissä on myös lukuisia niin sanottuja tienaamissivustoja, jotka lupaavat suuri tuloja nopeasti ja pienellä panostuksella. Tällaiset sivustot ovat kuitenkin poikkeuksetta huijausta, eikä niihin kannata aikaansa tuhlata.

Jos lupaus kuulostaa liian hyvältä, sitä se myös erittäin todennäköisesti on. Huijaussivuston tunnistaa yleensä lupauksesta tyyliin “miten tienata rahaa netistä helposti ja nopeasti”.

Tienaa kumppanuusmarkkinoinnilla

Affiliate-markkinointi voi olla parhaimmillaan todella tuottoisaa. Periaatteessa markkinoit jotakin tiettyä tuotetta internetissä, jonka myynnistä saat tietyn prosenttiosuuden tai kiinteän korvauksen. Suosituimmat ja luotettavimmiksi todetut kumppanuusverkostot Suomessa ovat:

Myös monet ulkomaiset kumppanuusverkostot toimivat myös Suomessa ja useimmiten niiden kautta on saatavilla merkittävästi parempi valikoima kumppaneita. Suosittuja ulkomaisia kumppanuusverkostoja ovat:

Ansaitse kyselytutkimuksilla

Tienaa netissä täyttämällä kyselytutkimuksia! Yksi helpoimmista tavoista ansaita rahaa on osallistumalla kyselytutkimuksiin. Kyselytutkimuksia tehdään monista aiheista. Monet liittyvät kulutustapoihin.

Kyselyn järjestäjä myy tutkimuksensa vaikkapa jollekin kaupan- tai teollisuudenalalle. Tutkimuksen järjestäjä tarvitsee kuitenkin tietoa tutkimukseensa, ja monet houkuttelevat osallistumaan tutkimuksiin erilaisilla palkinnoilla.

Jotkin tarjoavat puhdasta rahaa, toiset esimerkiksi tavarapalkintoja. Seuraavassa muutamia kyselytutkimuksia, jotka palkitsevat tutkimuksiin osallistumisesta.

Rahaa netin mainoksia klikkailemalla?

Tällaisia palveluita kannattaa todennäköisesti vältellä. On siis todellakin olemassa lukuisia sivustoja, jotka lupaavat maksavansa siitä, että klikkailet mainoksiaa.

Älä kuitenkaan usko näitä lupauksia, sillä erittäin todennäköisesti käy niin, että vaikka teet kaiken kuten käsketään, et saa sentin senttiä työstäsi. Ja vaikka saisitkin maksun luvatusti, niin se on varmasti niin mitätön, että voit käyttää aikasi varmasti järkevämmin, kuin mainoksia klikkailemalla.

Näiden sivustojen idea on tietenkin se, että ne itse tienaavat mainoksista rahaa, kun toiset klikkaavat niitä.

Voiko netissä todella ansaita rahaa?

Yksinkertainen vastaus on, että netissä voi todellakin ansaita rahaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että helppoa se ei ole – varsinkaan kokonaisesta toimeentulosta tai vielä suuremmista summista puhuttaessa.

Netti on myös täynnä sivustoja, jotka lupaavat että näin ja näin tienaat rahaa. Älä kuitenkaan usko näitä väitteitä, sillä ne eivät juuri koskaan pidä paikkaansa, eivätkä ole järkevä tapa tehdä rahaa netistä. Rahan ansaitseminen netissä on siis mahdollista, mutta kaikkea lukemaansa ei kannata uskoa.

Netti on kuitenkin tehnyt mahdolliseksi sen, että kenellä tahansa on mahdollisuus ansaita rahaa netin avulla. Tapoja on monenlaisia ja juuri sen oikean ja mielenkiintoisen keinon löytäminen onkin yllättävän vaikeaa.

Tekemällä asiaa, josta todella nautit ja vieläpä tienaamalla siitä, olet onnellisessa asemassa. Hyödynnä siis netin tuomat mahdollisuudet, jos olet varma, että sen tarjoamat keinot ansaita rahaa sopivat osaamiseesi.


Rahan tienaaminen netissä on kuin onkin mahdollista. Oletko sinä ansainnut rahaa netistä? Kerro kokemuksia ja jatka keskustelua kommenteissa!

Ei arvioita.

Avatar: Krediitti.com
Kirjoittanut: Krediitti.com

Krediitti.comin ylläpito hallitsee talousasioiden lisäksi myös erilaisten työkalujen kehittämisen. Näitä ovat muun muassa sivustomme erilaiset laskurit. Kokemusta löytyy myös yritystoiminnasta ja markkinoinnista. Lähetä palautetta ylläpidolle palautelomakkeemme kautta tai suoraan sähköpostilla. Linkit löydät sivun alalaidasta.

Ei kommentteja