Energiansäästö ja energiansäästövinkit

Energiansäästö ja energiansäästövinkit

Julkaistu: 21.9.2017 Päivitetty: 11.1.2024

Sähkön hinta tuntuu kallistuvan jatkuvasti ja sähkölasku suurenee sietämättömästi. Energiaa pitäisi varmaan säästää, mutta miten se onnistuu, kun mistään ei oikein haluaisi luopua?

Järkevällä ja suunnitelmallisella energiankäytöllä voi kuitenkin pienentää sitä sähkölaskuakin yllättävän vaivattomasti.

Olemme koonneet muutamia todella yksinkertaisia ja tehokkaita vinkkejä energiansäästöön. Energiansäästö ei järkevästi toteutettuna vaadi suuriakaan muutoksia elintapoihin.

Miksi et säästäisi energiaa? Säästät luontoa ja rahaa, eikä sinun tarvitse luopua käytännössä mistään.

Ota aluksi vaikka muutama vinkeistämme käyttöön ja pohdi, kuinka ne vaikuttavat elämääsi. Tekeekö säästäminen elämästäsi ratkaisevasti hankalampaa? Todennäköisesti ei. Seuraavan sähkölaskun saapuessa saatat myös yllättyä iloisesti tekemistäsi säästötoimenpiteistä.

Energiankäyttö kotitalouksissa

Katsotaanpa aluksi miten energiankäyttö jakaantuu kotitalouksissa. Kuten varmaan arvasitkin, kylmässä Suomessa lämmitys vie valtaosan energiankulutuksesta.

Lämmitys Sähkölaitteet Lämmin vesi
50 % 30 % 20 %

Sähkönkulutus kotitalouksissa

Käytännölliset energiansäästövinkit

Energiansäästövinkeillämme säästät energiaa, rahaa ja luontoa. Monesti vinkit ovat monimutkaisia ja elämää hankaloittavia.

Näillä vinkeillä et kuitenkaan vaikeuta elämääsi yhtään, vaan säästät energiaa helposti ja huomaamatta. Ota siis kaikki vinkit käyttöösi välittömästi.

Ei arvioita.

Avatar: Krediitti.com
Kirjoittanut: Krediitti.com

Krediitti.comin ylläpito hallitsee talousasioiden lisäksi myös erilaisten työkalujen kehittämisen. Näitä ovat muun muassa sivustomme erilaiset laskurit. Kokemusta löytyy myös yritystoiminnasta ja markkinoinnista. Lähetä palautetta ylläpidolle palautelomakkeemme kautta tai suoraan sähköpostilla. Linkit löydät sivun alalaidasta.

Ei kommentteja