Sijoitussäästötili käyttöön ehkä jo ensi vuonna

Julkaistu: 10.4.2018 Päivitetty: 3.5.2018

Sijoitussäästötili voisi mahdollisesti tulla käyttöön jo ensi vuonna, jos valtiovarainministeriön työryhmän ehdotelma hyväksytään.

Ajatuksena sijoitussäästötilissä on, että sen tuotot verotetaan vasta varoja nostettaessa. Näin osakkeiden osinkotulot ja myyntivoitot on mahdollista sijoittaa uudelleen ilman veroseuraamuksia, jos tililtä ei nosteta varoja.

Sijoittamisen etujärjestöt ovat luonnollisesti sijoitussäästötilistä innoissaan, sillä se tekisi sijoittamisesta entistä houkuttelevampaa.

Suosii pitkäaikaista sijoittamista

Sijoitussäästötili suosii pitkäaikaista sijoittamista. Verojen lykkäämisen mahdollisuus saattaa innostaa erityisesti piensijoittajia, sillä usein piensijoittajat ovat kärsivällisiä sijoituksissaan.

Ehdotelmaa valmistelevan työryhmän esitys pitäisi  olla valmis ennen toukokuuta, minkä jälkeen se mahdollisesti etenee syksyn budjettiriiheen.


Kategoria

Avatar: Krediitti.com
Kirjoittanut: Krediitti.com

Krediitti.comin ylläpito hallitsee talousasioiden lisäksi myös erilaisten työkalujen kehittämisen. Näitä ovat muun muassa sivustomme erilaiset laskurit. Kokemusta löytyy myös yritystoiminnasta ja markkinoinnista. Lähetä palautetta ylläpidolle palautelomakkeemme kautta tai suoraan sähköpostilla. Linkit löydät sivun alalaidasta.

Ei kommentteja

Lue myös