Joka neljäs suomalainen ei säästä tai sijoita

Joka neljäs suomalainen ei säästä tai sijoita

Julkaistu: 16.5.2018

Nordea ja Taloustutkimus tutkivat suomalaisten suhtautumista sijoittamiseen. Suomalaisethan eivät ole tunnetuja erityisen aktiivisesta sijoittamisesta.

Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan suurimpia syitä sijoittamisen välttelylle ovat pelko sijoitusten menettämisestä sekä varojen ja tiedon puute. Joka neljäs suomalainen ei sijoita eikä säästä ollenkaan.

Sijoittamisen aloittaminen on kuitenkin tehty nykyään äärimmäisen helpoksi. Esimerkiksi sijoittamalla passiivisiin rahastoihin pääsee mukaan jo pienillä summilla ja erityisesti sijoittamisen kulut ovat minimaaliset.

Säästöjen makuuttaminen pankkitilillä ei ole missään mielessä järkevää. Erityisesti matalien korkojen aikana säästöjen pitäminen pankkitilillä on haitallista inflaation syödessä säästöjen reaaliarvoa.

Suomalaisten kannattaisikin miettiä, kuinka säästöt laittaisi poikimaan. Sijoittamalla rahat voi laittaa töihin ja tuottamaan lisäpääomaa.

Linkki Nordean artikkeliin


Avatar: Krediitti.com
Kirjoittanut: Krediitti.com

Krediitti.comin ylläpito hallitsee talousasioiden lisäksi myös erilaisten työkalujen kehittämisen. Näitä ovat muun muassa sivustomme erilaiset laskurit. Kokemusta löytyy myös yritystoiminnasta ja markkinoinnista. Lähetä palautetta ylläpidolle palautelomakkeemme kautta tai suoraan sähköpostilla. Linkit löydät sivun alalaidasta.

Ei kommentteja

Lue myös