OP ja Nordea hallitsevat Suomen lainamarkkinoita

OP ja Nordea hallitsevat Suomen lainamarkkinoita

Julkaistu: 17.4.2018 Päivitetty: 3.5.2018

Osuuspankki, sekä vastikään pääkonttorin muutosta Suomeen päättänyt Nordea hallitsevat valtaosaa Suomen lainakannoista, kertoo Suomen Pankin julkaisema tilasto.

Suomen Pankin nyt ensimmäistä kertaa tekemä vertailu kotimaan luottolaitoksista osoittaa, että Suomen pankkisektori on hyvin keskittynyt.

Nyt julkaistuissa markkinaosuustiedoissa suomalaisilla kotitalouksilla oli vuoden 2017 lopussa 96,1 miljardin euron edestä asuntolainoja.

OP:n osuus asuntolainakannasta oli 39,3%, Nordean 29,5% ja Danske Bankin 11,4%.

Yrityslainojen kärjessä samat pankit

OP oli suurin myös yrityksille myönnetyissä lainoissa 38,7% osuudellaan. Myös muut kärkisijat ovat samat kuin asuntolainoissa: Nordea 30,7 %, Danske Bank 8,5%.

Lisätietoa ja tilastot muista kategorioista löydät Suomen Pankin tilastosta.

Tilastot julkaistaan kaksi kertaa vuodessa

Suomen Pankki alkaa jatkossa julkaista luottolaitosten markkinaosuustietoja säännöllisesti. Julkaisu tapahtuu kaksi kertaa vuodessa, neljässä kategoriassa:


Kategoria

Avainsanat

Avatar: Krediitti.com
Kirjoittanut: Krediitti.com

Krediitti.comin ylläpito hallitsee talousasioiden lisäksi myös erilaisten työkalujen kehittämisen. Näitä ovat muun muassa sivustomme erilaiset laskurit. Kokemusta löytyy myös yritystoiminnasta ja markkinoinnista. Lähetä palautetta ylläpidolle palautelomakkeemme kautta tai suoraan sähköpostilla. Linkit löydät sivun alalaidasta.

Ei kommentteja

Lue myös