Merkintä luottotiedoissa yhä useammalla

Merkintä luottotiedoissa yhä useammalla

Julkaistu: 10.1.2019

Asiakastieto on julkaissut tietoja vuoden 2018 maksuhäiriömerkinnöistä ja luottotiedoista. Henkilöitä, joilla on merkintä luottotiedoissa on nyt 382 000.

Merkinnät laskivat viime vuonna 5 prosenttia, mutta maksuhäiriöisten henkilöiden määrä sen sijaan kasvoi ennätysmäärään. Merkintä luottotiedoissa voi vaikeuttaa esimerkiksi uuden vuokra-asunnon saantia. Lue vinkkimme lainan hakemiseen ilman luottotietoja.

Vuonna 2018 merkintöjä luottotietoihin tehtiin yhteensä noin 1,6 miljoonaa. Maksuhäiriöisellä henkilöllä oli keskimäärin 15 merkintää luottotiedoissaan.

Huolestuttava uutinen on yli 65-vuotiaiden maksuhäiriömerkintöjen lisääntyminen. Yksi arvio iäkkäiden ongelmien syistä voisi olla se, että he eivät ole osanneet varautua tulojensa pienenemiseen eläkkeelle siirtyessään.

Sen sijaan nuorilla suunta on päinvastainen. Alle 20- ja 24-vuotiaiden ikäryhmissä merkinnät olivat laskussa.


Kategoria

Avatar: Krediitti.com
Kirjoittanut: Krediitti.com

Krediitti.comin ylläpito hallitsee talousasioiden lisäksi myös erilaisten työkalujen kehittämisen. Näitä ovat muun muassa sivustomme erilaiset laskurit. Kokemusta löytyy myös yritystoiminnasta ja markkinoinnista. Lähetä palautetta ylläpidolle palautelomakkeemme kautta tai suoraan sähköpostilla. Linkit löydät sivun alalaidasta.

Ei kommentteja

Lue myös