Korkoa korolle laskuri

Korkoa korolle laskuri

Julkaistu: 20.4.2018 Päivitetty: 7.6.2022

Korkoa korolle laskurilla voit helposti laskea mikä vaikutus eri tekijöillä on pääoman kasvuun korkoa korolle -ilmiön vaikutuksella. Säännöllisellä säästämisellä ja sijoittamisella voidaan saavuttaa merkittäviä tuloksia erityisesti pidemmillä aikajaksoilla.


Säännöllinen säästäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman nuorena. Voit kokeilla laskurilla, kuinka merkittäväksi korkoa korolle ilmiön vaikutus muodostuu, kun säästöaika on esimerkiksi useita kymmeniä vuosia.

Jos säästäminen aloitetaan esimerkiksi 20-vuotiaana voi korkoa korolle ilmiön avulla kerryttää pienilläkin säästösummilla mukavan eläkepotin itselleen.

Korkoa korolle ilmiö eli koronkorko perustuu nimensä mukaisesti siis siihen, että korko lisätään pääomaan ja se alkaa kasvamaan lisää korkoa. Se on tavallaan yksinkertaisen koron vastakohta, missä korkoa ei lisätä pääomaan.

Korkoa korolle laskurista voidaan käyttää myös nimiä tuottolaskuri, säästölaskuri tai sijoituslaskuri.


Kommenteissa voit antaa palautetta laskurista. Laskuriin voidaan lisätä ominaisuuksia mahdollisuuksien mukaan, joten myös kehitysehdotukset ovat tervetulleita.

4.5 (4 arviota)
Avatar: Krediitti.com
Kirjoittanut: Krediitti.com

Krediitti.comin ylläpito hallitsee talousasioiden lisäksi myös erilaisten työkalujen kehittämisen. Näitä ovat muun muassa sivustomme erilaiset laskurit. Kokemusta löytyy myös yritystoiminnasta ja markkinoinnista. Lähetä palautetta ylläpidolle palautelomakkeemme kautta tai suoraan sähköpostilla. Linkit löydät sivun alalaidasta.

Ei kommentteja